לוח מודעות

פורומים

תערוכות ואירועים

מועדון לקוחות

קורסים

מדריכים/קטלוגים
 
 כתבות |  אתרים מומלצים |  תערוכות ואירועים |  קטלוג מוצרים |  קורסים | רישום חברות
בדיקת לחות ואפר בעיבוד מזון
תכולת הלחות כבר נקבעה בעבר כסמן חשוב לחיי מדף למזונות. לחות יכולה לקבוע את האסתטיקה של אוכל, נותנת הערכה לחיי מדף של מוצר ללא קשר למאפייני הדוגמה במצב יבש או רטוב. תכולת האפר גם חיונית למדד הערך התזונתי ואריכות ימיו של מזון. עם הכלים האנליטיים מסדרת Arizona Instrument LLC (AZI) Computrac אנליזת לחות/מוצקים/תכולת אפר הופכת לתהליך קל ונטול דאגות היכול להאיץ את זמן הייצור ולשפר את בקרת איכות המזון.
תכולת לחות היא האחד המאפיינים החשובים ביותר בכל הנוגע לתפיסת הצרכן למזון. שינוי בתכולת לחות ישפיע באופן דרמטי על טעם ומרקם כמו גם תכונות פיסיקליות וכימיות, מים מהווים מדיום וזרז לתגובות כימיות (Water Activity). הנוכחות של לחות חופשית קשורה ישירות למידת פעילות המים. ככל שתהיה גבוה יותר, כך האוכל יהיה רגיש יותר לאינטראקציות עם החיידקים והסביבה. סדרת אנלייזרי הלחות של ®Computrac היא הכלים המהירים והמדויקים ביותר לקביעה של תכולת לחות חופשית.
קביעת שינויים בלחות לאורך הזמן היא חיונית בבחירת חומרי האריזה הטובים ביותר כדי לשמור על אורך החיים של מזון. הניתוח של תוכן אפר במזון הוא פשוט שריפתו של התוכן אורגני, ללא מינרלים אי אורגניים. תהליך זה עוזר לקבוע את הכמות והסוג של מינרלים במזון; נתון חשוב משום שכמות המינרלים יכולה לקבוע את המאפיינים הפיזוכימיים של מזונות, כמו גם לעכב את הצמיחה של מיקרואורגניזמים. ל Arizona Instruments- מכשירים המגיעים ל- 600 מעלות צלזיוס, המסוגלים לשרוף (ashing) דגימות מזון בלי להרוס את המינרלים בתוכן, תהליך אינטגראלי בייצור מזון.
למזון גבולות תכולת לחות גבוהים ונמוכים אשר מעבר להם המוצר הופך לאינו ראוי לצרכן. במזונות פריכים יבשים עם תכולת לחות נמוכה, כגון דגנים יבשים ומזונות מיובשים, מגבלת תכולת לחות העליונה היא חשובה . במזונות לחים, כעוגות ורטבים, מגבלת תכולת הלחות הנמוכה מנוטרת כדי לוודא שהאוכל אינו הופך מעופש או בעל טעם פגום. כל זה חיוני כדי לייצר מיפרטי יצרן מדויקים ללחות. הבטחת שמירת גבולות אלה מבטיחה ייצור של מוצר מזון באיכות שלא יפוג בטרם עת.
מעוגיות וסוכריות מנטה, לקמח ובעלי חיים, אנו צריכים לבדוק את כל סוגי מזון עבור הלקוחות שלנו. על ידי שימוש באנלייזרי הלחות של ®Computrac, לכמות מוצקים ותוכן אפר במקום בשימוש בבדיקה בתנור ואקום, יצרנים יכולים להפחית משמעותי את זמני בדיקה בלי להקריב דיוק; אשר שוב,מאיץ את זמן הייצור ובקרת האיכות על המזון משתפרת.

לפרטים באימייל

הדפסה   שלח לחבר

Copyright © 2002 ComLine LTD. All rights reserved.