משרד הבריאות פרסם, באוגוסט , 2014הנחיות שימוש בבקטריופאג'ים "כחומרים מסייעי ייצור" בתעשיית המזון. תכלית היישום הינה לטהר מוצרי מזון מזיהומי סלמונלה, ליסטריה ואיקולי, ולהקנות למוצרים הגנה שיורית מפני זיהומים משניים. בטכנולוגיה טמונה הבטחה גדולה לבריאות הציבור ועידן אקולוגי, ירוק ובר קיימא בבקרת זיהומים חיידקיים במזון. Intralytix חברת ביוטכנולוגיה אמריקנית, הפיחה רוח בטיפולרפואי ארכאי ועלום המכונה פאגותרפיה,טכנולוגיה העושה שימוש מועיל בנגיפים חיידקיים מכונים Bacteriophages בקטריופאג'ים,או בקיצור Phages ופאג'ים בהתאמה.
|