לוח מודעות

פורומים

תערוכות ואירועים

מועדון לקוחות

קורסים

מדריכים/קטלוגים
 
 כתבות |  אתרים מומלצים |  תערוכות ואירועים |  קטלוג מוצרים |  קורסים | רישום חברות
שימור קמח בהחסנה יבשה
קמח הוא מוצר טבעי שנפגע משינויי מזג אוויר ובעיקר מלחות. כידוע, לחות גורמת להיווצרות מזיקים בקמח. עד היום כמעט שלא שימרו קמח בגלל הופעת המזיקים.
לפני מספר שנים נעשה ניסוי בישראל בשימור קמח בשיטת ההחסנה היבשה למגוון רחב של סוגי קמח, ובהצלחה יתרה. הצלחנו לשמור קמח לתקופה של 18 חודש.
שיטת השימור הייתה משולבת והיא:
השימור נעשה במחסן מקורר לטמפרטורה נמוכה יחסית, בשילוב מפחית לחות.
לחות יחסית היא פונקציה של הטמפרטורה. ככל שהטמפרטורה נמוכה יותר, הלחות היחסית גבוהה יותר.
השימור במחסן מקורר מונע את הופעת המזיקים ע"י הוצאת הלחות המוחלטת מהאוויר, דבר שגורם
ללחות היחסית במחסן לעלות. השימוש במפחית לחות במחסן המקורר מוריד את הלחות הרצויה לרמה המונעת את היווצרות המזיקים.
כאמור, השימוש במפחיתי לחות נעשה לתקופה ארוכה אולם עקב מכירת הקמח לא נבדקה מה הגבול לשימורו מעבר ל- 18 חודש מאחר שהבדיקה נעשתה במחסן קמח פעיל.
סוג מפחית הלחות וגודלו נקבע עפ"י נפח המחסן. יחידת מפחית לחות אחת יכולה להוציא כ- 70 ליטר מים ליום בלחות יחסית של 75% עד 90%.

לפרטים באימייל לפרטים ב-SMS לפרטים בטלפון

הדפסה   שלח לחבר

Copyright © 2002 ComLine LTD. All rights reserved.