מטרת התהליך היא חיסול הסלמונלה וחיידקים אחרים, מבלי להזיק
לאגוז, תוך שמירה מוחלטת על טעמו, מראהו וחיי המדף של
האגוז.
חברה ישראלית מייצגת ספק של מערכות ל- Continuous Steam
Pasteurization לפיסטור אגוזים, צמחי תיבול ותבלינים.
המערכת הינה דו-שלבית וכוללת פיסטור באמצעות קיטור ולאחר
מכן ייבוש. מבין שלוש השיטות לפיסטור הקיימות בשוק ?
קרינה, כימי וקיטור, קיטור נחשב לבריא ביותר. מעבר לכך,
פיסטור קיטור מאפשר להגיע לכל שטח הפנים של המוצר, על מנת
לחסל את הבקטריה באופן אחיד. יתרון נוסף של מערכת הפיסטור
המוצעת טמון באלגוריתמי הייבוש הייחודיים וחיישני הלחות,
המאפשרים לייבש למידה המדויקת הרצויה. לדוגמא, אם המוצר
הגולמי בעל 3.5% לחות, אך יש לספקו עם 5% לחות, ניתן להגיע
לאחוז הרצוי באופן מדויק ועקבי.
ספק זה קיים בשוק 50 שנה (ובעל ניסיון של 15 שנה בתחום
הפיסטור באמצעות קיטור) ובין היחידים בעולם שמספק ציוד
פיסטור בשיטה זו. הציוד מודולרי וקל להתקנה ותחזוקה. הנציגה
הישראלית תשמח לסייע לך בבחינת התאמת הפתרון לצרכיך.
|