חברה ישראלית, העוסקת בפיתוח ייצור ושיווק מערכות זיווד אלקטרוני לתעשיית
הייטק בארץ ובחו" ל, פיתחה לאחרונה מערכת ייחדוית לבקרת טמפרטורה לעגלות
שינוע למזון בשם HOT/COLD THERMO ELECTRIC , המיועדת למרכזי הסעדה גדולים,
חברות קייטרינג, בתי- חולים ומוסדות ציבוריים.
המערכת הוזמנה על ידי החברה האמריקאית CAMBRO , המתמחה בשיווק מערכות אחסון
וקירור לתעשיית המזון בארצות- הברית ובאירופה. מערכת הקירור והחימום המותקנת
ביחידה, מבוססת על מודולים טרמו- אלקטרים, הפועלים בעיקרון EFFECT PELTIER
) רכיבים לחימום או לקירור בהתאם לתכנות המערכת ( ומסוגלת להגיע לטמפרטורה
מדוייקת החל מ 2- מעלות צלסיוס להגשת מזון קר ועד 75 מעלות צלסיוס להגשת
מזון חם. יתרונות המערכת על פני מערכות חימום וקירור קונבנציונאליות:
אמינות - יכולת לעבוד לאורך זמן, ) אלפי שעות( , ללא שרות ותחזוקה. המערכת
שקטה ופועלת ללא רעשים, רעידות, כימיקלים וגזים מזיקים.
יתרונה הבולט בגודלה ובמשקלה: קומפקטית וקלה, ועל כן מתאימה למס' רב של
ישומים: מקררים ניידים, עגלות להפצת מזון, אלקטרוניקה תעשייתית ותקשורת:
לבקרת טמפרטורה של ארונות תקשורת ומחשבים תעשייתיים, לציוד מעבדה, ציוד
רפואי ועוד.
מנכ" ל החברה מסר כי עד כה מכרה החברה 700 מערכות
THERMO TLECTRIC HOT/COLD , וההתעניינות בקרב לקוחות פוטנציאליים גוברת. כמו
כן, המערכת נמצאת בתהליך של בדיקת תקנים בארצות הברית ) תקנים . U.L ו..N.S.F -
למזון( .
|