מוצעים מדי לחות ייחודיים לביצוע מדידה בכמות דגימה קטנה ביותר של זרעים
וגרעינים. ניתן לבדוק תכולת לחות בגרעינים וזרעים של חיטה, שעורה, אורז,
פולי סויה, תירס, אבטיח, מלון, עגבניה, בצל, מלפפון, גזר, פלפל אדום ועוד.
למכשירים מעבד מחשב פנימי פשוט ביותר להפעלה, הניתן לנשיאה בכף היד. עקרון
הפעולה והמדידה של המכשירים הוא התנגדות חשמלית ספציפית של כל סוג זרע או
גרעין.
רמת הדיוק המושגת גבוהה - %.0.3 + -/ במדידת תכולת לחות בגרעינים. ניתן לבצע
בעזרת המכשירים חישובי ממוצע של הדגימות השונות הנמדדות, ובכך להעריך
את תכולת הלחות גם בכמויות גדולות של גרעינים וזרעים.
|