לוח מודעות

פורומים

תערוכות ואירועים

מועדון לקוחות

קורסים

מדריכים/קטלוגים
 
 כתבות |  אתרים מומלצים |  תערוכות ואירועים |  קטלוג מוצרים |  קורסים | רישום חברות
הטרנד החדש: קירות ירוקים


המשבר הסביבתי הזה נמצא במודעות הציבור שמבקש להחזיר לעצמו את מה שנלקח ממנו. כך גדלה והתפתחה החקלאות העירונית שתפקידה לאפשר שטח ירוק, בריא ונושם בתוך סביבה עוינת.


מחקה בית גידול טבעי


אחד החידושים האחרונים והמסעירים בתחום הוא 'הקיר הירוק'.


הקיר הירוק הוא קיר וורטיקאלי המחקה בית גידול טבעי, קיר חי המורכב מצמחים אשר משתנים בהתאם לעונה. הקיר הירוק מקרר את האוויר, סופח רעלים, תורם לאקוסטיקה ובעיקר, מכניס את הטבע לבית.


ריצ'ארד רוזנבאום, אגרונום במקצועו, מציג שיטת גינון ורטיקאלית ייחודית, המותאמת לאקלים ישראלי. מדובר בגינון לפי שיטתו של חלוץ התחום, פטריק בלנק (Patrick Blanc) שהייתה מוגנת בפטנט במשך 25 שנה, ונחלה הצלחה ברחבי אירופה וארה"ב במשך שנים אלו. המערכת הינה פורצת דרך, הראשונה והיחידה, שמביאה פתרון מקצועי לגינון מהטכנולוגיה החקלאית. באמצעות טכנולוגיה חדשה זו אין צורך במגע יד אדם והקיר 'מטפל' בעצמו. 


מערכת הידרופונית


מדובר בשיטה המספקת פתרון לגנן כל קיר בגובה רב. זו מערכת הידרופונית המשתמשת במים ממוחזרים כגון מי מזגנים. היא דוגמת את שורשי הצמח ומזהה אם הוא נמצא בתנאי גידול מיטבי על ידי בדיקת זמינות המים, חומרי הזנה ו-PH. מערכת בקרה זו מצמצמת את עלויות האחזקה, מקלה על הטיפול בצמחיה, הנשארת תמיד מטופחת ויפה. אחד מהפרויקטים המרשמים של קיר זה ממוקם בבית חברת התרופות 'דקסלפארמה'. הקיר שגובהו 30 מטר ורוחבו 5.5 מטר מקבל את פני הבאים .


אדריכל המבנה, עידו לוי ממשרד 'לוי-אורן אדריכלות' מספר:


"את הקיר הוורטיקאלי אני מכיר מאירופה, ואז עלה הרעיון להקים במבנה קיר. התייעצתי עם קולגות והם היפנו אותי לריצ'ארד. השיטה הספציפית שלו התאימה לצורכי המבנה ולצורכי הארגון. ארגון שאינו מעסיק גנן ואין אף אחד שיודע להתעסק עם צמחייה. החברה מאוד רוצה ירוק אבל אינה רוצה להשקיע בתחזוקה. מערכת מהסוג שריצ'ארד מתמחה בה מתאימה בדיוק לצרכינו. היא הידרופונית, אינה דורשת אדמה והמערכת מנטרת מרחוק את הפורמולה ששולטת במערכת ההזנה של הצמח.


"הקיר בפטיו ממש דרש פתרון כזה, קיר גבוה ויפה המקבל את פני העובדים בבוקר. חשבנו על פתרון עיצובי שאי אפשר להתעלם ממנו ושבאמת יעשה טוב לכולם. אני יודע שתהליכי פוטוסינתיזה יעילים למצב הרוח של העובד. באופן כללי ידוע לכול שיציאה לטבע משפרת מצב רוח, מוסיפה לערנות ומרגיעה. יש לנו לקוחות שעבורם קיר כזה הוא חלום והם משקיעים חלק ניכר מהתקציב שלהם לטובת העניין".


הקירות הירוקים, לבד מהיותם פריט עיצובי סביבתי, תדמיתי ואסתטי, הם בעלי יתרונות בולטים:


    חיסכון באנרגיה - הקיר הירוק מהווה שכבת בידוד נוספת לקיר מה שמפחית את צריכת האנרגיה בחלל  לחימום ולקירור השטח.


    אקוסטיקה – הקיר משמש חומר בידוד אקוסטי, רעשים וויברציות  נבלעים בתוך המצע.


    טיהור אוויר – הצמחים סופחים רעלים, מסנתזים אותם ומשחררים במקומם אוויר נקי ומטוהר.


    מחזיר את הטבע לעיר – הקיר הירוק מהווה בית גידול לבעלי חיים, כגון ציפורים, פרפרים ועוד, בעלי חיים חיוניים לשמירה על המערכת האקולוגית העירונית.


    תורם לסביבה נעימה - הקיר הירוק משרה אווירה מרגיע אשר לפי מחקרים יכולה לשפר ביצועים בקרב העובדים ולטפל באלרגיות.


    אחזקה קלה – מערכת הנשלטת בעזרת טכנולוגיה ללא צורך במגע יד אדם.


הפרויקט של מכון וייצמן


פרויקט אדריכלי נוסף המתהדר בקיר ירוק נמצא במכון ויצמן.


גנית ממשרד 'מייזליץ כסיף אדריכלים' מספרת:


"למעשה, הפרויקט של מכון ויצמן הגיע אחרי פרויקט מוצלח של קיר ירוק שבוצע ב'איירפורט סיטי', שם רצינו להוסיף לבניין של שיכון ובינוי איזשהו אלמנט של קיר ירוק שישדר את הערכים של הקיימות והבנייה הירוקה. בחנו מספר ספקים והשיטה של ריצ'ארד נראתה לנו. אחרי הפרויקט היה ברור שמכון וייצמן יקבל את אותה השיטה כי גם שם נתקלנו בקיר גבוה מאוד, 20 מטר גובהו, והפעם פנימי.


"האתגר העיקרי של ריצ'ארד היה מהירות הביצוע כי אנחנו ישראלים... ועדין לשמור על איכות ולייצר מערכת שהיא ידידותית לסביבה. כל הרעיון של מחזור מי ההשקיה היה שיקול מכריע עבור המשרד, ההשתדלות שלנו היא להטמיע עקרונות של בנייה ירוקה כחלק מהפרקטיקה. היום זה חלק אינטגרלי מעבודתו של אדריכל.


"הקיר הירוק הוא אלמנט שמושקע בו המון מאמץ ולכן אנו משתמשים בו לבנייה ציבורית או מסחרית. אלמנט שמגביר את הנוכחות של צמחיה טבעית כחלק מהסביבה של המשתמש מעשיר את החוויה שלנו בתור בני אדם".


 

לפרטים נוספים

הדפסה   שלח לחבר

Copyright © 2002 ComLine LTD. All rights reserved.