לוח מודעות

פורומים

תערוכות ואירועים

מועדון לקוחות

קורסים

מדריכים/קטלוגים
 
 כתבות |  אתרים מומלצים |  תערוכות ואירועים |  פורום הייטק |  קטלוג מוצרים |  קורסים | רישום חברות
סיב אופטי לכל דורש


הסיב האופטי הוא בעל רמת ניחות ( attenuation ) נמוכה במיוחד, דבר המאפשר העברת נתונים למרחק גדול ללא צורך בהגברת האות כפי שמבוצע בתשתיות מבוססות נחושת. במצב זה, התקשורת היא איכותית יותר. במחקר שבוצע בשעתו ב-224 מדינות ב-20 מיליון מחשבים, לערך, נמצא כי ישראל מדורגת במקום ה-32 ברמת מהירות הגלישה הממוצעת באינטרנט, שעמדה בשעתה על 2.72 מגה ביט. היבשת שסובלת מהמהירות הנמוכה ביותר היא אפריקה. ישנו גידול בנושא זה, מידי שנה, בעולם. לדוגמא, במדינות אירופה, לפי התחזית, כבר בשנת 2015 יהיה ל-33 מיליון בתים חיבור לאינטרנט.
השימוש בסיבים האופטיים נרחב וניתן להשתמש בהם באופן דומה לכבלי תקשורת המבוססים על נחושת, לדוגמא העברת קווי טלפון, רשת האינטרנט ושידורי טלוויזיה. כמו כן נעשה בהם שימוש לתאורה וליצירת לייזר. אין הגבלה למעשה בנפח התנועה בסיב אופטי


סיב לכל בית
לאור ההתפתחות המואצת בשימוש בפרוטוקולי אינטרנט IP-Internet Protocol) ) נוצר צורך לתקשורת במהירות גבוהה משמעותית שתגיע לכל בית ומשרד. התוצאה המיידית של הגעת סיב אופטי לכל בית FTTH-Fiber To The Home)) תקדם משמעותית את טכנולוגית ה- IP ותקדם מגוון עצום של יישומים. דוגמא אחת קטנה, למשל, היא התפתחות תחום טלוויזיות IP שתאפשר לכל אחד מאיתנו לצפות בשידורי טלוויזיה HD מכל כפר נידח בעולם באמצעות רשת האינטרנט  ותבטל לחלוטין את הצורך ברשת הכבלים או באנטנות. הטכנולוגיה גם תאפשר לתקשר ולהפעיל את כל המכשירים בבית מכל מקום בעולם באמצעות אינטרנט, טלפון סלולארי וכל אביזר המחובר לרשת. כבר היום, במערכות בית חכם יש IP לכל מכשיר ואביזר- אפילו למפסקים ולנורות.
לסיבים האופטיים יתרונות רבים. ראשית, כאמור לעיל, הם מאופיינים בניחות נמוך יחסית לכבלי הנחושת. בנוסף,  יש להם רוחב פס גדול המאפשר העברה של כמות מידע רבה. לעומת השימוש בנחושת, הסיבים האופטיים הם קלי משקל ואינם רגישים לסביבה בעלת לחות או מים, הם חסינים מפני הפרעות חיצוניות ואינם פולטים קרינה אלקטרומגנטית כך שלא ניתן להתחבר או להפריע למידע העובר על גבם. בנוסף, מחירם של הסיבים האופטיים נמוך וקבוע יותר באופן ניכר ממחירי הנחושת. עם זאת, התשתיות הוותיקות מקובלות ומגיעות לכל מקום ויש לבצע עבודת הכנה מרובה על מנת להחליפן בתשתיות החדשות.


פריסת המערכת
 קיימות כיום מספר שיטות לחיבור תשתית של סיבים אופטיים, החל בשימוש במערכות הביוב, דרך שימוש בתשתיות הקיימות של כבלי הנחושת ועד לחוטי החשמל או דרך קרקעית האוקיינוס.
הפופולריות של הסיבים האופטיים מעלה צורך בפיתוח שיטות חדישות להתקנה באופן מהיר וחסכוני של תשתית כדי שאפשר יהיה להגיע לכל בית. חברת B3 Future Technologies  האנגלית-שוודית' שחיברה עד היום למעלה מחצי מיליון בתים' עושה שימוש בטכנולוגיית ה-CATFLOW .בשיטה זו מותקנות צינוריות פלסטיות שבתוכן מיקרו- צינוריות בהתאם לצורך. הצינוריות ניתנות לדחיפה באמצעות לחץ אוויר או מים למרחקים גדולים, עד 1,500 מטר. הן נתמכות במערכת של אביזרים נלווים בעזרתם ניתן לרשת רשת עירונית כללית עד הלקוח הסופי. לשיטה זו יתרונות עצומים כשלמעשה חיבור הלקוח  מבוצע רק לאחר קבלת דרישה , ללא כל ניתוק או הפרעה לשאר הלקוחות במבנה או לתשתית הקיימת. שימוש בטכנולוגיה זו להעברת הסיבים מאפשרת שדרוג הסיב האופטי ככל שיידרש, התשתית עצמה עשויה חומרים קשיחים   HDPE ובעלי עמידות טובה מאד בתנאי שטח.
הצינוריות DUCTS מיוצרות במגוון רחב מאד של קטרים. חלקן מיועד לקבורה ישירה באדמה וחלקן לשימוש בתוך מבנים, ישירות למרכזיית חיבור הלקוח.
פריסת מערכת התשתית משלבת שלוש מערכות עיקריות ששילובן משלים את הקמת התשתית:
א. BACKBONE - תשתית השדרה הראשית אל העיר שכוללת את האיזורים והישובים הסובבים את העיר.
ב. ACCESS NETWORK –  תשתית לחיבור איזורים נרחבים בתוך העיר.
ג. IN BUILDING NETWORK -חיבור מבנים, מרכזים מסחריים, מוסדות, עד הלקוח הסופי.
מסתמן שבקרוב מאד נראה את אותם צינורות צבעוניים מבצבצים מהאדמה, האור בקצה המנהרה.


* מנהל טכני, www.avron.co.il


 

לפרטים נוספים

הדפסה   שלח לחבר

Copyright © 2002 ComLine LTD. All rights reserved.